Wetland Cabin on Jianyang Lake

  • Company/Studio
    UrbanFabric
  • Lead Designer(s)
    OUYANG Zhixi
  • Design Team
    WANG Longjie, PENG Zhu, SHAN Dong
  • Client
    Taizhou Jianyang Lake Management Committee
  • Credits
    Photo by WDI Architecture Photography Studio
  • Prize
    Winner in Architecture/Small Scale Project

The design team aimed to draw the most possible natural scenery into the building, while at the same time grasping the delicate balance between landscape and architecture. In order to minimize the impact of construction on the local ecology, we designed a steel truss structure that is cantilevered on one side which reduces the number of vertical falling columns. In addition, we utilized the recycled scrap stone, and randomly arranged similarly colored blocks to give the fa├žade a diverse but uniform appearance, creating an ecologically friendly cabin in full harmony with the wetland.

You can create multiple entries, and pay for them at the same time.
Just go to your History, and select multiple entries that you would like to pay for.