Roslindale Library

  • Company/Studio
    Leers Weinzapfel Associates
  • Instagram
    @leers_weinzapfel
  • Lead Designer(s)
    Tom Chung FAIA LEED AP BD+C, Su Poon AIA, Laura Pa
  • Design Team
    Ben Wilcox AIA, Su Poon, Laura Patrick
  • Client
    City of Boston Public Facilities Department, Boston Public Library
  • Credits
    Photo by Jane Messinger
  • Prize
    Honorable Mention
  • Company Profile

A complete renovation of Boston’s Roslindale Branch Library transforms a 1960s building into a neighborhood hub for the digital age with community learning and gathering. Following the geometry of the original building, open reading spaces for adults, teens, and children are welcoming, accessible, and “Free To All.” While much of the exterior of the original building remains, a new entry highlighted by a canopy and colorful terracotta baguettes, symbolic of Roslindale’s diverse community, provides universal access. An intimate reading garden is a place of respite in a busy urban setting.

You can create multiple entries, and pay for them at the same time.
Just go to your History, and select multiple entries that you would like to pay for.