Musée cantonal des Beaux-Arts Lausanne

  • Company/Studio
    Barozzi Veiga
  • Instagram
    @barozziveiga
  • Lead Designer(s)
    Fabrizio Barozzi, Alberto Veiga
  • Design Team
    Pieter Janssens, Marta Grządziel
  • Client
    Canton de Vaud; DGIP
  • Credits
    Photos by Simon Menges
  • Prize
    Architectural Design of the year / Winner in Architecture/Cultural Architecture
  • Company Profile

The building, a monolithic volume parallel to the railway, echoes the industrial past of the area and defines a continuous public space where architecture becomes the frame of the urban life and the container of the new public art centre of Lausanne. The memory of the place is achieved through the preservation of specific fragments of the former 19th century station depot. The old arched window becomes the main protagonist of the building façade from the railway and, once within the foyer, it reveals its full role as a substantial structuring component of the museum’s sequence of spaces.

You can create multiple entries, and pay for them at the same time.
Just go to your History, and select multiple entries that you would like to pay for.