Bibliothèque Donalda-Charron

  • Company/Studio
    Atelier TAG + NEUF architect(e)s
  • Instagram
    @neufarchitectes
  • Lead Designer(s)
    Manon Asselin,Yamasaki Katsuhiro, Azad Chichmanian
  • Client
    Ville de Gatineau
  • Credits
    Photo by: Adrien Williams
  • Prize
    Winner in Interior Design/Civic buildings / Winner in Architecture/Cultural Architecture / Winner in Architecture/Public Architecture

At the heart of a large-scale natural environment, the Donalda-Charron library aims to build upon adjacent site conditions, favouring a landscape approach through which the library’s interior is read as both a continuous and integral part of the surrounding park. Hence, ideologically, its architecture aspires to create an absolute democratization of the space, actively promoting an enhanced relation with the context. In continual osmosis with the surroundings, interior spaces extend outwards into courtyard, gardens and outdoor public facilities.

You can create multiple entries, and pay for them at the same time.
Just go to your History, and select multiple entries that you would like to pay for.