The Wedge

  • Company/Studio
    A-Lab
  • Instagram
    @alab_architects
  • Lead Designer(s)
    Geir Haaversen, Odd Klev
  • Design Team
    Carsten Klinge
  • Client
    Oslo S. Utvikling
  • Credits
    Photos by Ivan Brodey
  • Prize
    Winner in Architecture/Commercial & Offices
  • Company Profile

As a fitting conclusion of the Barcode`s 13 buildings, a rough red brick façade is making a striking statement towards the Mediaeval Park and the city`s east end. Built on a narrow wedge-shaped lot, the building’s offices are only 5–10 metres wide. Each floor has meeting rooms cantilevered out over the eastern façade, a space-saving feature that adds a lively architectonic quality. An exterior stairway and fire escape zigzags between these meeting-room boxes, further enhancing the building’s iconic sculptural expression.

You can create multiple entries, and pay for them at the same time.
Just go to your History, and select multiple entries that you would like to pay for.