Dubai Creek Harbour Mosque

  • Company/Studio
    JT+Partners
  • Lead Designer(s)
    JT+Partners
  • Design Team
    JT+Partners
  • Credits
    JT+Partners
  • Prize
    Winner in Architecture/Cultural Architecture
  • Company Profile

Due to the site location facing the creek harbour & the function of the development as a holly place, a radical design approach was required to bring both visitors & worshippers to function in complete harmony, without affecting one another. A floating rectangular volume sits on a hill like form which will act as a sculptural prayer facility & allow visitors to freely circulate underneath it. This increased accessibility creates an oasis-like effect that emphasizes the notion of the mosque as a communal space. The skin of the building is made of see through concrete material.

You can create multiple entries, and pay for them at the same time.
Just go to your History, and select multiple entries that you would like to pay for.