Museum Arnhem

  • Company/Studio
    Benthem Crouwel Architects
  • Instagram
    @?hl=en
  • Lead Designer(s)
    Joost Vos
  • Design Team
    Joost Vos, Saartje van der Made, Maurice Korenblik, Anneloes de Koff, Cees Zuidervaart, Femke Tophoven, Jerome Latteux
  • Client
    Gemeente Arnhem
  • Credits
    Renders by: Benthem Crouwel Architects
  • Prize
    Winner in Architecture/Cultural Architecture
  • Company Profile

The renovation and extension seamlessly integrates art and nature. Simple and quiet galleries create optimal conditions for enjoying the works of art. It provides views of, and connects with the landscape in a variety of ways. A amphitheater with a large tribune makes it possible for visitors to enjoy the views and the garden. The new wing extends on both sides, and is visible from both roads approaching the museum. The part that protrudes on the south side, above the moraine, accentuates the differences in height: looking out over the landscape, visitors feel like hovering above the trees.

You can create multiple entries, and pay for them at the same time.
Just go to your History, and select multiple entries that you would like to pay for.